Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ

500 γρ χοιρινο φιλετο (ψαρονεφρι)
150 γρ ανανα φρεσκο κομματιασμενο
1 κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
1 πρασινη πιπερια κομμενη σε λωριδες
100ml σερι
1 αυγο χτυπημενο με
1 κουταλακι του γλυκου κορν φλαουρ
λιγη ζαχαρη
200γρ. ντοματακια αποφλοιωμενα ψιλοκομμενα
20 γρ. τζιντζερ τριμμενο
6 κ.σ ελαιολαδο
3 κ.σ ξιδι απο λευκο κρασι
κρασι
1 κ.σ σαλτσα σογιας
1 καυτερη πιπεριτσα
αλατι


Αλατιζετε το κρεας και αφηνετε να μαριναριστει στο σερι για 30 λεπτα ανακατευοντας το.Βυθιζετε στο μειγμα αυγου-κορν φλαουρ το κρεας και το σοταρετε
10 λεπτα στο λαδι σε αντικολλητικο τηγανι.Το βγαζετε με τρυπητη κουταλα. Ριχνετε στο τηγανι το κρεμμυδι την πιπερια και τον ανανα και τα σοταρετε για 3-4
λεπτα.Προσθετετε το ξιδι, τη σαλτσα σογιας, τη ζαχαρη, τα ντοματακια,την πιπεροριζα και την καυτερη πιπεριτσα και ανακατευετε προσθετοντας το κρεας
μαγειρευοντας τα ακομα για 10 λεπτα. Σερβιρετε με ρυζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου