Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ




1,5 Κιλό Μοσχαράκι σπάλα ή ελιά σε μερίδες
750 g Ντοματάκια ψιλοκομμένα η 2 βαζάκια σάλτσα ντομάτας
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 Ξυλαράκι κανέλα
2 Φύλλα δάφνης
½ Κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ φλυτζάνι κρασί κόκκινο

1 Κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι , Πιπέρι
Βράζουμε το κρέας σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει ,αφαιρούμε τον ζωμό
απο την κατσαρόλα μας αφήνοντας μια μικρή ποσότητα .
Προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα άλλα υλικά αφήνουμε να δέσει η σάλτσα
μας ,εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ώστε η σάλτσα μας να μην γίνει πολύ
πηχτή .
Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες , πουρέ πατάτας η χοντρά μακαρόνια με τυρί .
Συνοδεύεστε το με ένα Μαύρο Καλαβρυτινό από τον ΤΕΤΡΑΜΥΘΟ.

http://www.koronioliveoil.gr/

1 σχόλιο: